KIM OLYSLAGER
Fine Art Painting 

Schilderijen die ontstaan uit de fascinatie voor de natuur en de wereld. Landschappen, maar ook gedetailleerde elementen uit de natuur. Vanuit een esthetisch standpunt kijkend naar het skelet van een dood blad, de sporen van een paddenstoel en een insect dat voorbij kruipt. De achterliggende gedachte van deze werken die onbewust- soms bewust, meespeelt is het vastleggen van deze bepaalde ontdekkingen uit de natuur. 

Daartegenover gaat een deel van de schilderijen ook over de minder mooie elementen uit de natuur en hoe men met de wereld omgaat. Miljarden dieren opgesloten in hokjes- totaal tegen de natuur in, als consumptiemiddel voor de mens. Om niet  te beginnen over het consumptiegedrag van de mens in het algemeen en het vervuilende effect hiervan op de wereld. Maar ook protesten van mensen die zich bewust zijn van de manier waarop we de wereld langzaam maar zeker verwaarlozen om dit bewustzijn te verspreiden.

Het ontzettend grote contrast tussen de schilderijen van deze twee onderwerpen is waar de schilderijen over gaan. Los van elkaar, maar ook zeker samen als een groot werk.