FEMKE BOSMA
Crossmedia Design

“If I was to work again at all, it would be necessary to come to terms with disorder.” – Joan Didion, Slouching towards Bethlehem.

Mijn afstudeerproject heeft de vorm van een audioverhaal gekregen. Doormiddel van de verschillende stemmen die in het verhaal voorkomen stel ik mezelf en de luisteraar de volgende vraag; ‘wat gebeurt er met ons wanneer we onbekend terrein betreden?’ Onze relatie met de veranderende wereld waarin we ons bevinden, vergelijk ik met de periode van onrust die volgt na een ingrijpende gebeurtenis voor de mens als individu. Zo probeer ik een beeld te geven van de manier waarop de dingen die veranderen, ons doen veranderen.

In dezelfde setting waartoe je vanaf half maart werd gedwongen te leven, begin je met luisteren.
Je luistert alleen. In je kamer, misschien zit je op dezelfde bank waar je de weken in isolement hebt doorgebracht.
Wanneer je luistert zal je de audio-ervaring op dat moment met anderen delen.

In mijn werk gebruik ik audio om op een essayistische manier de vragen de we onszelf stellen te onderzoeken.De uiteindelijke vorm van het werk gaat een relatie aan met het verhaal en de luisteraar. Zo wil ik een ervaring creëren waarin poëzie, geluid en documentaire met elkaar verbonden raken. Ik ben op zoek naar echte verhalen, die het overkoepelende van het mens-zijn in de individuele ervaring blootleggen.

Onbekend Terrein is op dinsdag 23 juni om half negen te beluisteren via quarantaineradio.xyz Andere projecten en data van eventuele extra uitzendingen zijn te vinden op femkebosma.com.